Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Vår historia

Vehco grundades i januari 2001 då idégivaren Anders Tingström kom med sin företagsidé till Chalmers Entreprenörskola. Grundteamet bestod av Anders Tingström samt tre studenter från skolan - Mattias Hedlund, Magnus Gunnergård och Martin Lackéus.

I augusti 2002 lanserades Co-Driver på svenska marknaden i samband med mässan lastbil 2002 på Elmiamässan i Jönköping. Strax därefter skedde första installationerna hos kund. Vehcos allra första kund var B Andersson Åkeri AB, ett åkeri i Fiskhamnen i Göteborg med ett 20-tal lastbilar. År 2003 representerade ett kommersiellt genombrott för Vehco i form av en mängd nya kunder. 2004 blev Co-Driver den ledande produkten på svenska marknaden inom sitt område. 2005 till 2008 blev år med mycket kraftig tillväxt för Vehco och innebar en mångdubbling av antalet kunder. Under 2009 förvärvades Danska Comlog A/S och Vehco blev en av de ledande aktörerna i Norden på mobil kommunikation för tunga fordon. Samtidigt togs första stora steget i en ny marknadsvertikal - bussar - i och med avtalstecknandet med Busslink i Stockholm om 1000 enheter. Under 2011 förvärvades ELOmobile i Frankrike för att öka koncernens närvaro i Europa och bredda produktutbudet.

Under årens lopp har Vehco fått flera prestigefyllda utmärkelser och priser. Bland annat ett pris från Kung Carl XVI Gustavs 50-årsfond för goda miljöinsatser tack vare bränslebesparingar som Vehco realiserat hos sina kunder. Vehco har även utsetts till ungt gasellföretag i Dagens Industri. En utmärkelse som tilldelas på strikt ekonomiska meriter såsom hög tillväxttakt och bibehållen vinst. Även Vehcos kunder har blivit prisbelönadetack vare satsningar på Co-Driver. Fågelsta Åkeri fick exempelvis pris som Årets Luftvårdare med motiveringen "en relativt billig åtgärd som medfört stor effekt på bränsleförbrukningen".

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system