Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Vehcos tävling för Sparsam Körning sänkte utsläppen med 1850 ton CO2

Under våren 2017 bjöd Vehco in sina kunder till tävlingen ”Vehco Eco-Driving Challenge 2017”. Tävlingen blev en stor framgång då ett 50-tal bolag med ca 7 600 förare och 3 500 fordon valde att delta. Vehcos estimat visar på minskade  utsläpp av CO2 med ca 1850 ton och reducerad bränsleförbrukning med ca 701 000 liter diesel för de bolag som var med. För kunderna innebar detta också sänkta kostnader för bränsle med ca 7 MSEK. Dagab Backa blev bäst i Europa och hade även den största förbättringen under tävlingens genomförande

Vehcos tävling för sparsam körning

Vehcos tävling inom Sparsam Körning, ”Vehco Eco-Driving Challenge” är frivillig och baseras på Vehco Eco-Driving Index. Indexet baseras på sex körparametrar som har stor inverkan på körbeteendet. Vid analys av resultaten från tävlingen har det visat sig att det förbättrade körbeteendet resulterat i stora bränslebesparingar. Vehcos estimat visar att de tävlande bolagen totalt sänkte sin förbrukning med ca 701 000 liter diesel vilket resulterat i minskade utsläpp av CO2 på ca 1 850 ton och besparingar på ca 7 MSEK.

Vinnare i Vehco Eco-Driving Challenge 2017 samlade på Vehcos kontor i Göteborg

För att öka spänningen i tävliningen delades de 50-talet tävlande bolagen in i 6 olika klasser baserat på land (SE, NO, FI, DK, DE, FR) och i en klass för bussoperatörer i Europa. Under tävlingen har Vehco kontinuerligt uppdaterat en resultatavla på bolagets hemsida för att hålla alla intressenter informerade om ställningen.( http://www.vehco.se/sv/eco-driving/vehco-eco-driving-challenge)

Dagab Backa Europeisk vinnare av Eco-Driving Challenge

Det blev till slut storslam för Dagab Backa som både vann den svenska klassen, den internationella  klassen samt klassen för bolagen med bäst förbättring under 2017!

Dagab Backa blev europeisk mästare i Vehco Eco-Driving CHallenge 2017

Se i övriga vinnere i respektive klass nedan

 

Företag

Tävlingsklass

Dagab Backa

Transportföretag, Sverige

LAPORTE

Transportföretag, Frankrike

Bacher Touristik GmbH

Bussoperatörer (EU)

Litra Gass

Transportföretag, Norge

RL-Trans

Transportföretag, Finland

Arla Foods

Transportföretag, Danmark

Josef Konz GmbH & Co. KG

Transportföretag, Tyskland

 

Stort engagemang bland kunderna

Under tävlingens gång har intresset bland Vehcos kunder vuxit och personer som arbetar med att förbättra körbeteende och sänkt bränsleförbrukning/miljöbelastning har visat ett stort engagemang för tävlingen.

  Det var ett mycket bra initiativ från Vehco och en bra tävling, och det gav bra utdelning. Alla personer i hela företaget var mycket involverade och intresserade. Vi lärde oss alla mycket under resans gång. Men arbetet med sparsam körning slutar inte här, detta var bara början, men en bra början på det arbete som nu ska fortsätta och vidareutvecklas”.

Andreas Lindedahl, Market Manager, RL-TRANS Oy Ab

RL-Trans, vinnare av den finska klassen i Eco-Driving Challenge 2017

”Baserat på de positiva reaktionerna från våra kunder, har vi beslutat att fortsätta med Vehco Eco-Driving Challenge och dessutom utöka tävlingen. Vårt mål är nu att få med alla våra Eco-Driving kunder i tävlingen. Lyckas vi med det finns riktigt fina förutsättningar för stora besparingar både för miljön och plånboken!”

Anna Stoldt, CMSO, Vehco AB

 Prisutdelning

Vehco har bjudit in vinnarna i tävlingen till en prisutdelning vid sitt huvudkontor i Göteborg till den 23 februari. I samband med ceremonin kommer de olika bolagen att dela sina erfarenheter med varandra och Vehco hur de arbetat för att lyckas med Sparsam Körning.

 Efter ceremonin bjuder Vehco vinnarna till en middag på en restaurang i Göteborg. Kostnaderna för resan, middagen och boende för två personer per vinnande företag bekostas av Vehco.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system
No known current operational problems

Nyheter

ons, 2018-09-19
Missa inte Vehco kundträff på Lidingö (Stockholm) den 22-23 nov

Kom med på vår kundträff den 22-23 november! Konferensen sker denna gång vid vackra Villa Lovik på Lidingö, ca 15 minuter utanför Stockholm. Vi kör i gång kl 10 den 22 nov och avslutar med lunch den 23 nov kl 12. Agendan är fylld med seminarier, utbildningar, gruppdiskussioner, gästföreläsningar och presentation av vår senaste utveckling. OBS: Antalet platser är begränsat!

fre, 2018-08-24
Vehco stärker sin ställning i Europa genom strategiskt förvärv av Groeneveld ICT Solutions

Göteborg den 20 augusti 2018. Vehco, en av de största Europeiska leverantörerna av system för Fleet Management, stärker sin position i Europa genom det strategiska förvärvet av Groeneveld ICT Solutions, den ledande holländska leverantören av system för Fleet Management. Genom förvärvet växer Vehco signifikant den installerade basen av anslutna enheter och blir den ledande leverantören av system för flotthantering till tunga kommersiella fordon (HCV) i Europa.