Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Vehcos kund Forslunds Bulktransport vinnare i Stora Åkeripriset 2019

Forslunds Bulktransport utsågs till vinnare i Stora Åkeripriset 2019 i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte i Maj. Juryns motivering var: ” Genom ett modernt ledarskap med medarbetarna i centrum, fokus på kund, kvalitet och hållbarhet, visar Forslunds Bulktransport att de är en god förebild för svensk åkerinäring”.

 Vehco är stolt leverantör till Forslunds Bulktransport, och vi genomförde en vinnarintervju med Jonas Forslund som är delägare i bolaget.

 

Grattis till vinsten Jonas! Vad betyder detta för er?

-  Vi blev mycket glada över vinsten och det betyder mycket för företaget att få denna utmärkelse. Vi har arbetat hårt och kontinuerligt vuxit, och då känns det extra viktigt att kunna hålla hög kvalitet och nöjda medarbetare.

 

Hur blev ni nominerade?

-  Det var faktiskt en av våra anställda som nominerade oss, och det är nog det som jag värderar högst! Det känns fantastiskt kul att bli nominerad av en anställd som tycker att vi trots snabb tillväxt visar att vi bryr oss om våra medarbetare och inte prutar på varken material eller resurser. Han ansåg även att vi lyckats bevara känslan av att jobba i ett familjeföretag, ”man känner sig som en i familjen”.

 

Vehco kund Forslunds Bulktransport vinnare i Stora Åkeripriset 2019

Vad är det som ligger bakom er framgång?

-  Vi är supernoga med att hålla hög kvalitet så vi har arbetat mycket med vårt kvalitetsledningssystem. Vi upplever att våra transportköpare blir mer och mer noga med vem man anlitar, och då är det en stor fördel att kunna visa upp att man har hög nivå vad det gäller miljö, trafiksäkerhet och kvalitet. Kunderna känner sig helt enkelt mer trygga då de vet att man sköter sig och följer lagar och regler avseende personal, miljö och kvalitet. Exempelvis har arbetsmiljön blivit viktigare med åren. Man vill inte anlita transportörer som håller på med social dumpning då det ofta leder till att förarna utnyttjas till låga löner.

 

Hur kan ni hålla koll på verksamheten och säkerställa er höga kvalitet?

- Givetvis har vi duktiga medarbetare, men jag vill även framhålla att våra leverantörer är viktiga för oss. Ett exempel är Vehco som vi är mycket nöjda med. Vi bytte från en annan leverantör för några år sedan, och sen dess har allt fungerat mycket bättre. Man märker knappt systemet, det bara funkar! Vi använder ju en mängd tjänster som är viktiga för oss, exempelvis Orderhantering, Fjärrkopiering av färdskrivare, Sparsam körning, Kör- och vilotider och Positionering. Nu när allt funkar så smidigt kan vi lägga fokus på att utveckla vårt företag och inte behöva tjata på våra leverantörer, avslutar Jonas.

  

Kort om Forslunds Bulktransporter

Forslunds Bulktransport är ett familjeåkeri som huvudsakligen levererar kalkslurry till pappersindustrin. Sedan starten 1957 har bolaget många års erfarenhet av transport och lagring av diverse bulkprodukter. Kvalitet och god service är mycket viktigt för Forslunds Bulktransport och bolaget arbetar ständigt med förbättringar inom miljö, trafiksäkerhet och arbetsmiljö. Omsättningen i Forslunds Bulktransport, med drygt 60 anställda, uppgick 2018 till 84,3 miljoner kronor. Bolaget redovisade en vinstmarginal på 3,91 procent. Forslunds Bulktransport ägs och drivs av tredje generationen i familjen. Det är systrarna Helena, Linda och Ulrica Forslund samt Ulricas man Jonas Forslund. Ägarna till Forslunds Bulktransport fick ta emot priset – en pristavla gjord av krossat bilglas från uttjänta lastbilar – samt disponera över en prissumma på 25 000 kronor som doneras till valfri hjälporganisation. Forslunds har valt att donera prissumman till Cancerfonden.

Läs mer här: https://www.akeritidning.se/sv/nyheter/stora-akeripriset-till-forslunds-bulktransport

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Co-Driver, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system

Nyheter

mån, 2020-05-04
Vehco Nordic kundseminarium 14 maj, 2020

Var med vid vårt digitala kundseminarium den 14 maj där vi kommer att presentera de viktigaste produktnyheterna och trenderna

fre, 2020-04-17
KONTINUITET I VEHCOS PART OF ADDSECURE VERKSAMHET I CORONATIDER

Coronavirus-situationen har påverkat människors liv världen över. På Vehco Part of Addsecure övervakar vi kontinuerligt corona-pandemins utveckling och dess effekt på det globala samhället.
Som kund till oss och användare av våra lösningar kan du känna dig trygg med att våra säkrade kritiska kommunikation och data inte påverkas. Vi har en plan för affärskontinuitet på plats och tjänsten som vi tillhandahåller våra kunder kommer inte att påverkas. Och det är självklart så att våra anställdas, kunders och partners hälsa och säkerhet är av största vikt.