Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Vehco utser ny VD för att stärka verksamheten och fortsätta den europeiska expansionen

AddSecure-ägda Fleet Management Systemleverantören Vehco, tillkännagav idag att Johan Frilund
har utsetts till verkställande direktör med tillträde den 1 mars. Frilund har över 20 års erfarenhet inom transportbranschen och har innehaft ledande befattningar som VD och styrelsemedlem i bolag som Viscando Traffic Systems, Sensys Gatso Group, Cap Gemini och Kapsch TrafficCom.

När AddSecure gick in som nya ägare i maj i år erhöll Vehco ökad finansiell styrka och stöd för att bli den största leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa till tunga lastbilar (HCV). Sedan dess har Vehco genomfört två förvärv, nederländska Groeneveld ICT (nyligen namnändrat till Vehco) och finska Paetronics Oy, och ytterligare förvärv finns i planen.

– Även om Vehco har en stark position idag är det viktigt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av företaget och påskynda tillväxten. Johan är rätt vd att leda Vehco genom denna transformativa period. Han har inte bara omfattande branscherfarenhet, utan även dokumenterad erfarenhet av att leda stora bolag och öka tillväxt. Jag är övertygad om att Johan kommer att flytta företaget framåt med den hastighet som krävs för att utnyttja de möjligheter som ligger framför oss, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Johan Frilund om utnämningen:
– Jag är stolt över att ha erbjudits möjlighet att leda Vehco under en så viktig period i företagets utveckling. Jag ser mitt uppdrag som att konsolidera den europeiska FMS-marknaden och positionera Vehco i det nya uppkopplade ekosystem som framträder inom Transport och Logistik. Den digitala transformationen med IoT, big data och prediktiv analys har potential att radikalt förändra vår bransch. Med Vehcos smarta och säkra IoT-lösningar och dataanalyser är vi väl positionerade för att inte bara ligga i framkant av denna förändring utan också att fortsätta att leda marknaden.

Johan Frilund kommer att ingå i AddSecures ledningsgrupp och rapportera till VD Stefan Albertsson.För mer information, kontakta:

Johan Stråkander, Marketing Manager, Vehco AB, tel. +46 (0) 31 64 51 23, johan.strakander@vehco.com

Kristina Grandin, Corporate Communications, AddSecure, tel. +46 70 689 52 08, kristina.grandin@addsecure.com

 

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system

Nyheter

tis, 2019-05-28
Vehcos kund Forslunds Bulktransport vinnare i Stora Åkeripriset 2019

Forslunds Bulktransport utsågs till vinnare i Stora Åkeripriset 2019 i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte i Maj. Vehco är stolt leverantör till Forslunds Bulktransport, och vi genomförde en vinnarintervju med Jonas Forslund som är delägare i bolaget

ons, 2019-05-22
Sparsam, sparsammare, GKT...!

I en artikel i Svensk Åkeritidning nr 3/2019 beskrivs hur Götene Kyltransporter har genomfört en dramatisk förbättring inom sparsam körning. Mycket tack vare Mattias Vilgfors, en av åkeriets förare som är initiativtagare till uppryckningen som gett en märkbar ekonomisk och inte minst en stor miljömässig vinst.