Välj ditt land för kommersiell och lokal information

VEHCO SKRUVAR UPP TILLVÄXTTAKTEN GENOM NYA ÄGAREN ADDSECURE

Göteborg, 23 maj 2018. Vehco, en av de största Europeiska leverantörerna av telematiksystem, skruvar nu upp tillväxttakten  genom AddSecure som förvärvade bolaget den 22 maj 2018. Med den nya ägaren har Vehco nu strukturen och den finansiella styrkan att bli den största leverantören av system för Fleet Management i Europa till tunga kommersiella fordon (HCV).

 AddSecure Group förvärvar den ledande europeiska Fleet Management-specialisten Vehco för att stödja fortsatt expansion och tillväxtplaner inom IoT. Förvärvet kommer ytterligare att stärka Vehcos omfattande tillväxt inom telematik för flottor med kommersiella fordon. AddSecure kommer att stödja Vehcos expansion till nya marknader och produktområden samt genomförandet av nya kostnadseffektiva affärsmodeller och Vehcos utvecklingskapacitet.

 - Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematik säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure Group

Addsecure förvärvar Vehco

 - Genom förvärvet kan båda företagen dra nytta av möjligheterna i Vehcos omfattande tillväxtplaner. Det här gör att vi kan öka takten i vår plan för att bli den största leverantören av FMS till marknadssegmentet tunga nyttofordon (HCV) i Europa. Dessutom kommer Vehco och våra kunder att kunna dra nytta av den omfattande erfarenhet och tekniska expertis som AddSecure Group tillhandahåller. Våra affärsstrategier, framgångsrecept och kunder är en bra matchning, säger Magnus Orrebrant, VD för Vehco.

 Vehco grundades 2001 vid Chalmers entreprenörskola på Chalmers tekniska högskola Chalmers Ventures är en huvudinvesterare. Genom åren har Vehco vuxit till att bli en väl positionerad europeisk aktör inom telematik.

 - Aktieägarna letade efter en köpare med kapital och infrastruktur för att stödja ytterligare tillväxt och skalfördelar. Med AddSecure Group som ägare kommer Vehcos potential att kunna realiseras på bästa sätt, säger Ulrika N. Everingham, Investeringschef på Chalmers ventures, en av majoritetsägarna.

Vehco kommer att ingå i AddSecure Group, men man kommer att fortsätta att drivas och styras som ett eget bolag och varumärke. Vehcos VD, Magnus Orrebrant, kommer att ta plats i AddSecure Groups koncernledning och rapportera direkt till koncernchefen Stefan Albertsson.

Affären är AddSecure-gruppens femte förvärv i sektorn säker kritisk kommunikation de senaste åren. 2016 förvärvade AddSecure Group det brittiska företaget Chiron Security Communications och svenska Smart Grid Networks. 2017 slutförde gruppen förvärvet av svenska Contal Security och en avknoppning till Finnish Prevent 360.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system
No known current operational problems

Nyheter

ons, 2018-09-19
Missa inte Vehco kundträff på Lidingö (Stockholm) den 22-23 nov

Kom med på vår kundträff den 22-23 november! Konferensen sker denna gång vid vackra Villa Lovik på Lidingö, ca 15 minuter utanför Stockholm. Vi kör i gång kl 10 den 22 nov och avslutar med lunch den 23 nov kl 12. Agendan är fylld med seminarier, utbildningar, gruppdiskussioner, gästföreläsningar och presentation av vår senaste utveckling. OBS: Antalet platser är begränsat!

fre, 2018-08-24
Vehco stärker sin ställning i Europa genom strategiskt förvärv av Groeneveld ICT Solutions

Göteborg den 20 augusti 2018. Vehco, en av de största Europeiska leverantörerna av system för Fleet Management, stärker sin position i Europa genom det strategiska förvärvet av Groeneveld ICT Solutions, den ledande holländska leverantören av system för Fleet Management. Genom förvärvet växer Vehco signifikant den installerade basen av anslutna enheter och blir den ledande leverantören av system för flotthantering till tunga kommersiella fordon (HCV) i Europa.