Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Vehco förvärvar Finlands ledande Fleet Management-företag, Paetronics Oy, för att stärka sin nordiska position

AddSecure-ägda Fleet Management Systemleverantören Vehco, tillkännagav idag att de har förvärvat Paetronics Oy, Finlands ledande Fleet Management-företag och leverantör till ett brett utbud av transportföretag i Finland.

Kort efter att AddSecure trätt in som nya ägare i maj 2018, meddelade Vehco det strategiska förvärvet av Groeneveld ICT, en ledande holländsk Fleet Management-leverantör. Genom förvärvet av Paetronics fortsätter Vehco driva sin tillväxtstrategi och vision att bli den ledande leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa för tunga kommersiella fordon (HCV).

Genom förvärvet stärker Vehco sin marknadsledande ställning i Norden och har en solid plattform för europeisk tillväxt. Samtidigt utökar företaget sitt kunnande på toppmoderna hårdvaru- och mjukvaruplattformar, stärker sin produktportfölj och ökar sin FoU-kapacitet.

AddSecure-ägda Vehco förvärvar Finlands ledande Fleet Management-företag, Paetronics Oy, för att stärka sin nordiska position

– Vi är mycket glada över att få med Paetronics-teamet in i Vehco-familjen. Både Vehco och Paetronics tillhandahåller högklassiga transporttjänster som efterfrågas av kunder i Finland och hela Europa. Dessutom överensstämmer våra två företags kulturer, affärsstrategier, framgångsdefinitioner och kunder, säger Magnus Orrebrant, VD för Vehco.

– Vi ser fram emot att få ingå i Vehco-teamet och dela både kunskap, erfarenhet och resurser. Genom sammanslagningen kommer Paetronics potential att komma till sin rätt och ytterligare tillväxt och expansion kan uppnås, säger Mika Kivela, VD för Paetronics Oy.

Genom förvärvet stärks Vehcos och AddSecures närvaro i Norden ytterligare och det passar väl in i bolagets övergripande tillväxtstrategi och vision att bli den ledande leverantören av FMS. För Paetronics är sammanslagningen ett tillfälle att ansluta sig till en expansiv europeisk leverantör, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Förvärvet täcker 100% av Paetronics Oy och dess svenska dotterbolag Econen AB. Paetronics kommer att helt integreras i varumärket Vehco.

För mer information, kontakta:

Anna Stoldt, CSO, Vehco AB, Tel. +46 (0) 31 64 51 17, anna.stoldt@vehco.com
Mika Kivela, CEO, Paetronics Oy, mika.kivela@paetronics.fi
Kristina Grandin, Corporate Communications, AddSecure, tel. +46 70 689 52 08, kristina.grandin@addsecure.com

Om Paetronics

Paetronics Oy är ett finskt företag grundat 1997 med över 20 års erfarenhet av design och tillverkning av elektroniska tillbehör och programvara. Europeiska transportföretag, post- och polisavdelningar samt körskolor använder sig av Paetronics lösningar. Företaget är särskilt erfaret i CAN, SAE och andra fordonselektronikprotokoll och de applikationer som använder dem. Paetronics produkter hjälper kunderna att effektivisera sin verksamhet och att minska kostnaderna. Företaget, som är baserat i Helsingfors, servar 350 kunder och cirka 3 500 lastbilar, 5 000 taxibilar och 4 000 körskolor är utrustade med Paetronics produkter.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system

Nyheter

tis, 2019-05-28
Vehcos kund Forslunds Bulktransport vinnare i Stora Åkeripriset 2019

Forslunds Bulktransport utsågs till vinnare i Stora Åkeripriset 2019 i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte i Maj. Vehco är stolt leverantör till Forslunds Bulktransport, och vi genomförde en vinnarintervju med Jonas Forslund som är delägare i bolaget

ons, 2019-05-22
Sparsam, sparsammare, GKT...!

I en artikel i Svensk Åkeritidning nr 3/2019 beskrivs hur Götene Kyltransporter har genomfört en dramatisk förbättring inom sparsam körning. Mycket tack vare Mattias Vilgfors, en av åkeriets förare som är initiativtagare till uppryckningen som gett en märkbar ekonomisk och inte minst en stor miljömässig vinst.