Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Skoogs åkeri berättar om hur de effektiviserar sin verksamhet med Vehco i Trailer Magazine

I en artikel i Trailer nr 8 2017 berättar anställda vid Skoogs Åkeri i Ängelholm hur man med hjälp av Vehcos system kan förenkla och effektivisera sitt dagliga arbete för transportledning och ute i fordonet. 

"Ett av målen med Vehcos IT-lösningar för åkeribranschen är att underlätta chaufförens vardag. Något man lyckats med enligt Håkan
Larsson på Skoogs Åkeri i Ängelholm."

Håkan Larsson på Skoogs Åkeri kör ett bil- och släpekipage i fjärrtrafik och har precis kommit tillbaka till åkeriets anläggning i Ängelholm
efter en sväng till bland annat Stockholm och Göteborg. Håkan tar emot i sina domäner, hytten på en Volvo FH från 2015, för att berätta om hur tekniken förenklat hans vardag. I sin bil har han Vehcos senaste system för fleet management, Vehco 5. Systemet består i detta fall av komponenterna Vehco Mobile som är ett androidbaserat grundsystem och som körs på en löstagbar surfplatta samt Vehco Connect som samlar in fordons- och färdskrivardata i realtid. Systemet gör att Håkan kan nyttja ett flertal tjänster och funktioner, bland annat meddelanden (exempelvis mellan förare och trafikledning, e-post), tanknings- och påfyllningsrapport (diesel, Adblue, spolarvätska etc.) och sparsam körning (bränsleförbrukning,tomgångskörning, bortbromsad energi). Men de funktioner som hjälper honom bäst i vardagen är order, kör- och vilotider och checklista.

Håkan Larsson Skoogs Åkeri

Lär mer i bifogad artikel som är ett utklipp från Trailer Magazine nr 8, 2017.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system
No known current operational problems

Nyheter

lör, 2018-07-07
Vehco presenterar film om förarnas väntetider

Många transportbolag upplever problem med långa väntetider i samband med lastning och lossning. Vi har nu tagit fram en film som beskriver detta problem. I filmen beskriver lastbilschauffören Nicklas på Axess Logistics hur han arbetar tillsammans med sin transportledning för att minska väntetiderna.

tis, 2018-05-22
VEHCO SKRUVAR UPP TILLVÄXTTAKTEN GENOM NYA ÄGAREN ADDSECURE

AddSecure Group förvärvar den ledande europeiska Fleet Management-specialisten Vehco för att stödja fortsatt expansion och tillväxtplaner inom IoT. Förvärvet kommer ytterligare att stärka Vehcos omfattande tillväxt inom telematik för flottor med kommersiella fordon. AddSecure kommer att stödja Vehcos expansion till nya marknader och produktområden samt genomförandet av nya kostnadseffektiva affärsmodeller och Vehcos utvecklingskapacitet.