Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Bring och Posten i Norge väljer Vehco som global partner för mobildata

Den norska logistikkoncernen Bring (Norska Posten) har valt Vehco som leverantör av system för fleet management (mobildata). Bring valde Vehco baserat på dess välrenommerade mobildatasystem Vehco 4, stark lokal närvaro och bolagets djupa kunskap inom fordons-IT. Omfattningen av projektet inkluderar leveranser av upp till 3 500 fordon bland annat i Sverige, Norge, Danmark, UK, Slovenien och Frankrike. Bring förväntar sig förbättrade affärsprocesser och väsentligt lägre operationella kostnader med hjälp av systemet.

Lösningen som Vehco skall leverera till Bring är omfattande och den ersätter ett antal befintliga system. Systemet inkluderar funktioner såsom positionering, spårning, geofence, kör- och vilotider, automatisk tömning av färdskrivare, orderhantering (genom integration med transportledningssystem), sparsam körning, bränsleuppföljning och lösningar för underåkare. I tillägg till detta kommer systemet erbjuda Bring en stor mängd rapporter och administrativa funktioner för effektiv hantering av Brings stora fordonsflotta. Med hjälp av dessa tjänster förväntar sig Bring att det nya systemet skall leda till tidsbesparingar, effektivare resursutnyttjande och lägre kostnader i den dagliga verksamheten. Dessutom räknar man med att systemet skall hjälpa Bring att spara stora mängder bränsle. Endast baserat på bränslebesparingar förväntas projektet leda till snabb ROI (återbetalning).

“Under utvärderingsprocessen kände vi att Vehco var vädigt engagerade och hade en stor förståelse av våra krav och önskemål. Vi insåg också att det är en bra överensstämmelse mellan våra företag; vi är ett av de ledande logistikföretagen i norra Europa och Vehco är den ledande leverantören av system för Fleet Management i de länder där vi har verksamhet”, säger Steinar Wik, IT-Direktör hos Bring.

“Vi har byggt en stark relation med Bring under utvärdringen och vi är givetvis mycket glada över att Bring valde Vehco. Nu har vi en stor möjlighet att växa med Bring och fortsätta vår utveckling av vår prisbelönta mobildatalösning för den europeiska marknaden”, förklarar Magnus Orrebrant, koncernchef för Vehco.

Om Vehco
Vehco är en av de ledande leverantörerna av system för Fleet Management i Europa. Bolagets kärnverksamhet innebär att med hjälp av mobildata hantera kommersiella fordon för sänkta operationella kostnader och minskad miljöpåverkan. Vehco har mer än 800 kunder och fler än 30 000 system i drift. www.vehco.com

Om Bring
Bring är norska postens varumärke för affärskunder inom brev och logistik i Norden. Bring är den fjärde största logistikaktören och den näst största brev distributören i Norden. www.bring.com

PRESSKONTAKT
Johan Stråkander
Sales & Marketing Manager
Vehco Nordic
Tel +46 (0)31 64 51 23
johan.strakander@vehco.com

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Co-Driver, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system

Nyheter

mån, 2020-05-04
Vehco Nordic kundseminarium 14 maj, 2020

Var med vid vårt digitala kundseminarium den 14 maj där vi kommer att presentera de viktigaste produktnyheterna och trenderna

fre, 2020-04-17
KONTINUITET I VEHCOS PART OF ADDSECURE VERKSAMHET I CORONATIDER

Coronavirus-situationen har påverkat människors liv världen över. På Vehco Part of Addsecure övervakar vi kontinuerligt corona-pandemins utveckling och dess effekt på det globala samhället.
Som kund till oss och användare av våra lösningar kan du känna dig trygg med att våra säkrade kritiska kommunikation och data inte påverkas. Vi har en plan för affärskontinuitet på plats och tjänsten som vi tillhandahåller våra kunder kommer inte att påverkas. Och det är självklart så att våra anställdas, kunders och partners hälsa och säkerhet är av största vikt.