Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Säkerställ obruten kylkedja med Vehco Asset Pro

Säkerställ obruten kylkedja genom Vehco Asset Pro
vehco_asset_pro_2019.pdf

Fyll i nedan information för att ladda ner dokumentet

vehco_asset_pro_sensors_se_2019.pdf

Fyll i nedan information för att ladda ner dokumentet

Temperaturen visas i realtid i Weboffice
Visning av temperaturen för förarna i deras skärmar/surfplattor/telefoner
Tillhandahåller temperaturrapporter till slutkund vid behov
Kan kopplas direkt till kylaggregatet: temperaturer och börvärdesinställningar
Ta emot varningar om temperaturavvikelser från kylenheten
Övervaka temperaturkänsligt gods genom anslutning av Asset Pro till temperatursensorer eller genom direktkoppling till kylaggregaten i dina fordon/trailers. Säkerställ obruten kylkedja som skyddar dina produkter.

Har du gods som behöver transporteras i en temperaturkontrollerad miljö?

Övervakar du att kylkedjan är obruten? Vehco Asset Pro är en smidig lösning för att säkerställa övervakning av godset i fordon, släpvagnar eller containrar. Det sänder sin position- och temperaturdata till Vehco Weboffice där transportledningen enkelt kan komma åt positionerna och temperaturinformationen för resurserna i den användarvänliga kartapplikationen. Uppgifterna finns även i tillgängliga i rapporter med diagram. Temperaturövervakningstjänsten gör det möjligt att bevisa en obruten kylkedja. Det innebär att transportören kan visa att varorna har gått igenom en oavbruten serie lagrings- och transporthändelser där det givna temperaturintervallet har bibehållits.

Flexibel och enkel installation

Temperaturövervakning kräver två (ibland fler) temperatursensorer per lastutrymme. En sensor för inkommande luft och en sensor för returluften (hur mycket får temperaturen att stiga/falla?)

Installationen av Vehco Asset Pro är smidig tack vare kompakta storleken. Det finns tre alternativ för temperatursensorerna:

  1. Kylutrustningens sensorer används, och Asset Pro-enheten ansluts till en logger. Installationen är enkel och certifierad (EN12830) då mätsystemet finns där redan.
  2. Trådlösa sensorer från Vehco används. Snabb och enkel installation.
  3. Trådade sensorer från Vehco används. Standard eller certifierade sensorer finns tillgängliga.

 

Se avvikelser från börvärden

Om Asset Pro är ansluten till en logger på kylutrustningen (t.ex. Thermo King eller Carrier), är det möjligt att se den aktuella temperaturen och avvikelser från börvärdena (Börvärde = önskad temperatur per lastutrymme). Då är det möjligt att se när det finns en temperaturavvikelse från önskad temperatur. Vehco Asset Pro stöder de flesta vanliga loggers på marknaden

 

Temperaturövervakning för förare (tilläggstjänst)

Låt förarna följa temperaturen på godset i skärmen i förarhytten. Funktionen ger föraren en möjlighet att följa temperaturen varje 5:e minut i varje lastutrymme som är ansluten till Asset Pro via Vehco Mobile eller Vehco Vision. Denna funktion gör det möjligt för föraren att se status och agera vid avvikande temperaturer innan varorna har skadats. Genom att välja temperaturövervakningstjänsten har föraren fullständig översikt över temperaturen.

Vehco Play 
Kompatibilitet 
Vehco Asset Pro
Vehco Mobile
Vehco Vision

Det finns krav från statliga myndigheter och branschorganisationer att utrusta temperaturkontrollerade utrymmen med övervakningssystem, för att skapa spårbarhet (vad hände?) och för att bestämma ansvar (vem är ansvarig?). Den överenskomna standarden är EN12830: 1999

En tjänst för temperaturövervakning gör det möjligt att bevisa en obruten kylkedja. Det innebär att transportören kan visa att varorna har gått igenom en oavbruten serie lagrings- och transporthändelser där det givna temperaturintervallet har bibehållits.

Tjänsten består ofta av en separat insamlingsenhet med GPS och modem samt externa sensorer. Alternativt kopplas insamlingsenheten diekt till kylaggregatet för att då använda dess sensorer. Då ges även möjligheten att jämföra verkliga värden med aggregatets börvärden (Börvärde = önskad temperatur per lastutrymme). Då är det möjligt att se när det finns en temperaturavvikelse från önskad temperatur. 

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system