Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Koppla upp dina fordon med Vehco Connect fordonsdator

Lösning med fordonsdator (självständig) med GPS och GSM-modem med roaming för upp till 32 länder
Kopplar ihop fordonet med kontoret
Aktiverar fordonstjänster såsom Sparsam körning, Kör- och vilotider och fjärrkopiering av färdskrivare
Man kan bygga ut systemet genom att lägga till mobila skärmar (via Bluetooth) eller fasta skärmar (via kabel)
Automatisk inloggning (förregistrerade/kartlagda förarkort krävs)
Anonym förare (om föraren inte är inloggad) för att garantera att 100 % av all data loggas
Ansluts med fordonets FMS/CAN och färdskrivaren
Möjligheter att köra online/offline (data buffras om den är offline)
All data visas i Weboffice bl a via kartan där alla nyckelfunktioner finns tillgängliga med bara ett klick
En lösning där vår fordonsdator samlar in data i fordonet och gör den tillgänglig för transportledningen i Weboffice och för förarna i deras telefoner/surfplattor via Vehco Mobile.

Vehco Connect är anpassad för transportchefer som vill ha information om fordon och färdskrivare i realtid för att följa fordonens dagliga rutter, bränsleförbrukning, körning och kör- och vilotider.

Femte generationen av Vehco Connect kombinerar alla dagens fördelar med morgondagens möjligheter. Den har bland annat stöd för anslutning via Bluetooth och USB. Det betyder en hög grad av flexibilitet för användare som kan använda den som en "svart box" (utan skärm), med en mobil skärm (smartphone eller surfplatta via Bluetooth) eller fast skärm (Vehco Vison via kabel). Vehco Connect är kompatibel med både tunga och lätta fordon (HCV eller LCV) och fungerar perfekt med lågspänningsförsörjning.

Via Vehco Connect kan användarna dra nytta av ett brett utbud av smarta tjänster som Positionering, Spårning, Geofencing, Sparsam körning, Bränsleuppföljning, Kör- och vilotider och Fjärrkopiering av färdskrivare. Tillsammans med en skärm (via Vehco Vision eller Vehco Mobile) erbjuds även tjänster som Uppdrags- och Orderhantering, Snabbmeddelanden och Aktivitetsregistrering.

Vehco Connect generation 5 bygger på en ny och smart arkitektur där alla funktioner som inte kräver användargränssnitt körs i fordonsdatorn medan tjänster som kräver interaktion med föraren hanteras i skärmen (fast eller mobil). På detta sätt kan tjänsterna i fordonsdatorn optimeras för hög driftsäkerhet och stabilitet medan tjänsterna i skärmen optimeras för hög användarvänlighet. Resultatet blir ett läckert och pedagogiskt användargränssnitt och stabila tjänster med smidig administration och kraftfull fjärrdiagnostik för att minska de operativa kostnaderna och förbättra uppetiden. I början kommer den nya generationen av Vehco Connect att erbjuda samma tjänster som den tidigare modell, men med tiden kommer Vehco att erbjuda tjänster som är optimerade för den nya smarta designen.

Vehco Play Demo 
Vi har stor nytta av den information som fordonsdatorerna (Vehco Connect) automatiskt samlar in och gör tillgänglig i Weboffice för oss. Det handlar exempelvis om producerade/körda mil, kör- och vilotidsdata från färdskrivaren, bränsledata och uppföljning
Åsa Söder, Administrativ Support, Axess Logistics
Kompatibilitet 
Vehco Mobile i smartphones/surfplattor
Vehco Vision (fast skärm)

Vehco Connect Light

vehco_connect_light_se_2019.pdf

Fyll i nedan information för att ladda ner dokumentet

Positionering och spårning
Relativ mätarställning
Geofencing
Rapporter
Körjournal
Vehco Connect Light är en flexibel och lättinstallerad lösning för transportledare som vill samla in data från fältet för att följa upp sin flotta och övervaka faktorer som påverkar verksamheten.

Det enklaste sättet att följa upp händelser för ett lätt fordon är att koppla in en enhet i bilens standardiserade OBD2-uttag. Vehco Connect Light ger transportledaren en realtidsvy av fordonets position och annan information på en karta. Rapporter och analysverktyg i Vehco Weboffice stödjer kontorspersonalen med uppföljning av viktiga faktorer så som start och stop rapporter, resor in och ut ur fördefinierade områden samt information om den relativa mätarställningen.

OBD II enheten kan skicka in följande information till Weboffice-plattformen:

  • GPS-position för fordonet
  • Start och stopp
  • Varningar när ett fordon kör in eller ut ur ett fördefinierat område.
  • Fordonets mätarställning - Beräkning med GPS

Den relativa mätarställningen beräknas utifrån när enheten installerades och har en precision på ungefär +/-3% av fordonets mätarställning.

Information som hämtas in med OBD II dongeln från Vehco blir tillgänglig i Weboffice-portalen precis på samma sätt som för övriga resurser:

  • Tunga fordon
  • Förare (App)
  • Trailers/Assets
  • Lätta fordon

Tack vare detta så kan transportledare följa upp alla sina resurser i en centraliserad platform.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system