Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Inspiration till
smarta transporter

Nyheter, trender och erfarenheter inom IT och transporter från Vehco

Boka in vårens höjdpunkt

Vehco Kundträff på Lidingö 14-15 maj

Anmäl er här!

Rätt träning och utbildning av förarna är viktigt för att uppnå bra resultat inom Sparsam Körning

IT-Strategi

Kommunikation av de grundläggande principerna för Sparsam Körning måste kompletteras med individuell teoretisk utbildning och i verkliga körförhållanden. Varför? Helt enkelt för att ingenting ersätter utbildning med en påläst och erfaren tränare. För att säkerställa långsiktiga resultat är utbildningar och påminnelser viktiga. Som vi såg tidigare i chaufförernas resultat kan tränaren anpassa sig till förarens specifika behov och ge honom / henne de råd han / hon behöver.

 För det andra har många förare lärt sig köra med äldre fordon med mindre körhjälpsfunktioner. Fordonsteknologierna har emellertid utvecklats avsevärt. En utbildning gör det möjligt för dem att uppdateras och utnyttja nya fordons fulla potential. En tränare kan också enkelt upptäcka förarens dåliga vanor och automatiseringar och hjälpa dem att bekämpa dem.

”Förarna tyckte att det var lite skrämmande med systemet i början. Vi vet att vi behövde sälja in systemet till förarna, inte bara till kontorsanvändarna. Sedan berättade vi för dem att systemet skulle förbättra deras arbetsmiljö och deras säkerhet. När systemet implementerades insåg de att det fanns mindre telefonsamtal från kontorsteamet och de kunde fokusera på att köra och träffa kunderna. Deras arbetsdag blev mindre stressig! ”

 Allan HVIDBERG, Logistic Manager, AB Catering (DK)

Och slutligen är utbildning nödvändig, helt enkelt för att övertyga förarna! Även om föraren som anländer till träningen inte är särskilt motiverad, kan han / hon snabbt se vad Sparsam Körning kan göra när han / hon jämför prestationen före och efter träningen! Föraren inser också i slutet av dagen att en jämnare körning också har fördelar på ett personligt plan, inte bara för företaget. Om utbildaren gör ett bra jobb kommer föraren att inse att det den stora skillnaden kommer genom en dynamisk och intellektuell körning, att det inte bara att köra mindre snabbt utan att vara mer uppmärksam och planera körningen bättre. Kanske viktigast av allt är att föraren kommer att inse att han / hon är mer kontrollerad, mindre stressad och att det inte tar bort nöjet med att köra.

För att detta ska fungera måste du ha en bra utbildare som kommer överens med förarna och som vet deras jobb. Normalt lyssnar förare bäst på utbildare som har varit eller som är förare. Detta är viktigt eftersom det är, som ni har förstått, mycket viktigt att denna utbildare kan inspirera förarna att bli motiverade. Du kan anställa ett erkänt företag inom utbildning eller till och med rekrytera din egen utbildare. I Laporte TPS, till exempel, hade företaget inte resurser eller medel för att anställa en heltidsutbildare. Så de valde att samarbeta med tre andra transportörer för att dela på utbildaren. Detta kan vara en idé för att säkerställa utbildarens kvalitet och utbildningens kontinuitet. Det är viktigt att ta hänsyn till det förhållande som skapas med utbildaren på lång sikt redan från början.

Var uppmärksam på din kommunikation om utbildningen, på det faktum att man inte offrar prestanda och körglädje. Introducera det som ett professionellt tillvägagångssätt till körning och som ett medel för företaget att investera i sina mänskliga resurser på lång sikt, vilket är positivt och givande för de anställda. Och sedan förvärvas beteendeförändringar över tid. Det kommer att vara nödvändigt att tillhandahålla påminnelser föratt validera eller påminna om de teoretiska prestationerna och att anpassa övningarna utefter förarens svaga punkter. 

vehco-mobile-driver-education

”Förarna utbildades ursprungligen i systemet så att de förstod vad det mäter och hur de skulle göra för att köra så ekonomiskt som möjligt. Detta var en bra start, men jag tror att den pågående rapporteringen med personliga tips har hjälpt förarna ännu mer att förbättra sitt körbeteende. Några av förarna har i princip inte fått någon utbildning, men de förstår systemet ändå. ”

Fredrik Lotzner, teamledare för förare / fordon, Dagab Backa

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system