Välj ditt land för kommersiell och lokal information

Skoogs åkeri berättar om hur de effektiviserar sin verksamhet med Vehco i Trailer Magazine

I en artikel i Trailer nr 8 2017 berättar anställda vid Skoogs Åkeri i Ängelholm hur man med hjälp av Vehcos system kan förenkla och effektivisera sitt dagliga arbete för transportledning och ute i fordonet. 

"Ett av målen med Vehcos IT-lösningar för åkeribranschen är att underlätta chaufförens vardag. Något man lyckats med enligt Håkan
Larsson på Skoogs Åkeri i Ängelholm."

Håkan Larsson på Skoogs Åkeri kör ett bil- och släpekipage i fjärrtrafik och har precis kommit tillbaka till åkeriets anläggning i Ängelholm
efter en sväng till bland annat Stockholm och Göteborg. Håkan tar emot i sina domäner, hytten på en Volvo FH från 2015, för att berätta om hur tekniken förenklat hans vardag. I sin bil har han Vehcos senaste system för fleet management, Vehco 5. Systemet består i detta fall av komponenterna Vehco Mobile som är ett androidbaserat grundsystem och som körs på en löstagbar surfplatta samt Vehco Connect som samlar in fordons- och färdskrivardata i realtid. Systemet gör att Håkan kan nyttja ett flertal tjänster och funktioner, bland annat meddelanden (exempelvis mellan förare och trafikledning, e-post), tanknings- och påfyllningsrapport (diesel, Adblue, spolarvätska etc.) och sparsam körning (bränsleförbrukning,tomgångskörning, bortbromsad energi). Men de funktioner som hjälper honom bäst i vardagen är order, kör- och vilotider och checklista.

Håkan Larsson Skoogs Åkeri

Lär mer i bifogad artikel som är ett utklipp från Trailer Magazine nr 8, 2017.

Håll dig uppdaterad genom att få nyhetsbrev, de senaste blogginläggen samt inbjudningar till våra webinars
Se filmer som beskriver Vehco, våra lösningar och hur våra kunder använder våra system
Ladda ner brochyrer, data sheets och bilder

Nyheter

fre, 2017-11-24
Vehco presenterar kiosk-mode version av Vehco Vison på SOLUTRANS

Under mässan SOLUTRANS, som är en internationell utställning för transportlösningar i Lyon den 21-25 november, presenterade Vehco ett par nya och uppdaterade tjänster och produkter. En av nyheterna var Vehcos androidskärm Vehco Vision med "kiosk-mode".

fre, 2017-11-03
Axess Logistics berättar om hur de arbetar med Fleet Management för att optimera sin verksamhet

Vehco genomför kontinuerligt intervjuer med sina kunder för att lära sig om hur de arbetar för att effektivisera och optimera sina verksamheter för att spara pengar, tid och resurser samt för att förbättra kvalitet och intäkter. I denna intervju har vi pratat med Åsa Söder som arbetar med administrativ support hos Axess Logistics (Sammanslagning av Autolink, Motortransport och Skandiatransport).